Ons verhaal

SpotAnalyzer is een onderdeel van Abovo Media. Hét onafhankelijke mediabureau van Nederland. Al sinds 1999. Met onze media-oplossingen zorgen wij ervoor dat onze klanten echte resultaten boeken. Want dat is waar het om draait. SpotAnalyzer© is ontstaan vanwege de drang om meer betekenisvolle gegevens te ontdekken in reclame en deze inzichten te gebruiken in de verbetering van campagnes. De huidige TV  & Radio analyse systemen hebben de focus op gedragsdata. Een kans ligt hierbij om salesdata bij dit proces te betrekken en creëert een nieuwe mogelijkheid voor de adverteerder. De steeds groeiende klantenvraag wat TV & Radio eigenlijk concreet oplevert wordt voorzien door Spot Analyzer.

Onze visie

Het TV & Radio landschap is bezig aan een transitie. Vroeger was het zichtbaar zijn op tv zeer belangrijk om meer naamsbekendheid te genereren. Er waren tenslotte niet zoveel tv zenders en naast de kranten waren er nog geen online kanalen. Heb je de eye-balls dan heb je het geld. Tegenwoordig kunnen deze eye-balls ook gevonden worden met online uitingen via de Social Media kanalen Facebook & Instagram. Door de komst van technische systemen werd het steeds makkelijker om inzichten te vergaren in de uitgezette campagne. Tenslotte wil je weten als je €100,- investeert hoeveel geld eruit komt.

Juist op deze vraag schieten de huidige systemen in de markt te kort. Deze systemen zijn ontwikkeld of aangekocht door onderzoeksbureaus en exploitanten gebruiken gedragsdata. Ze weten hoeveel bezoekers vanuit een spot naar de website zijn geweest, hoe hoog deze bounceratio was en welke spot uiteindelijk het beste heeft gewerkt als het om bezoekers gaat.

Een essentieel onderdeel wordt hierbij vergeten: sales.

Een TV of Radio campagne kan veel bezoekers naar je website brengen, maar als het uiteindelijk niet converteert of juist wel converteert, maar je weet niet dat het door je TV of Radio campagne komt, dan worden er verkeerde conclusies getrokken. Door de onderdelen gedragsdata en salesdata samen te voegen worden er interessantere inzichten vergaard die waardevoller (kunnen) zijn dan alleen gedragsdata.

TV & Radio campagnes gaan volgens ons in de toekomst steeds vaker afgerekend worden op de daadwerkelijke toegevoegde waarde, waarbij gedragsdata nog steeds belangrijk is, maar waar meer gekeken gaat worden naar de sales data. Kortom wat levert het nu eigenlijk op. Wij willen met SpotAnalyzer daar een actieve bijdrage aan leveren om het TV & Radio landschap verder te digitaliseren.