SpotAnalyzer geeft betrouwbaar en achteraf de performance weer van jouw TV & Radio campagnes aan de hand van gedragsdata.

SpotAnalyzer is in tegenstelling tot de SpotActivator variant niet realtime. Na afloop van uw TV or radio campagne kunnen wij dus op basis van ons attributiemodel de autonome verkeersstroom berekenen, waardoor het door de campagne toegevoegde verkeer ‘vrij’ komt. Het autonome verkeer wordt op basis van een in overleg vast te stellen periode bepaald, dit kan de periode direct voorafgaand aan de inzet zijn, maar ook dezelfde periode vorig jaar. We gebruiken hiervoor alleen de pull visits (SEA, SEO en direct verkeer) en berekenen de algoritmische formule. Deze wordt continu geoptimaliseerd middels machine learning, waardoor we het model kunnen kwalificeren als artificial intelligence.

Ontvang na uw campagne een diepgaande rapportage. Deze rapportage bevat o.a. de prestaties per salesnetwerk, kanaal, dag, week, dagdeel, tijd en spot type. Indien er sprake is van een TV en Radio campagne ontvangt u uiteraard per medium type een separate rapportage.

Krijg volledige inzichten. Denk hierbij aan indicatoren zoals kosten, impressies, effectiviteit, kosten per bezoeker, aantal GRPS en uiteraard uplift. In het geval van SpotAnalyzer Pro krijgt u ook inzage in conversie gerelateerde metrics zoals conversiewaarden, behaalde doelen etc.

Optimaliseer op basis van de verkregen inzichten uw volgende radio en/of TV flight. Op die manier weet u het maximale te halen uit uw campagne budget.

Databronnen

De input (RTV contacten) moet dus gelijk zijn aan de output (websitebezoek), wat inhoudt dat de input alleen live gekeken contacten van 18 jaar en ouder niveau mag zijn. Deze data halen we uiteraard uit de currency onderzoeken, voorlopig nog NLO en SKO. De output betreft het eerder genoemde websiteverkeer dat overbleef na aftrek van het autonome verkeer en qua timing houden we in beginsel standaard 10 minuten na uitzenden van de spot aan. Hiervoor pakken we de data uit Google Analytics, Adobe Analytics of welk ander analytics systeem dan ook. Indien gewenst en voorradig kunnen we ook 3rd party data meenemen, denk dan bijvoorbeeld aan weer-, seizoen en voorraadsinvloeden.

Afhankelijk van de input en de gewenste output verzorgen wij achteraf een analyse voor het optimaliseren van de volgende radio en/of TV flight.

Wanneer is de SpotAnalyzer voor jou geschikt

De SpotAnalyzer is geschikt voor adverteerders die achteraf willen kijken naar hun campagneresultaten van de ingezette tv-flights.

Het kan zijn dat je geen of beperkte analyses uitvoert in de maanden nadat een tv campagne is geweest. Dit werk is tijdrovend en de vraag is of de uitkomsten heel accuraat zijn. De SpotAnalyzer automatiseert dit proces en met ons toekenningsmodel krijg je inzichten in je tv-flights.

Wil je meer informatie over wat de SpotAnalyzer voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.